tisdag 2 februari 2010

Buketter

Idag fick vi göra buketter. Den ena buketten skulle vara en avtackningsbukett till en 65-årig herre för 175 kr och den andra skulle vara en vårig, krya-på-dig bukett till en dam för 350 kr. Vi fick själva välja blommor och typ av bukett. Jag gjorde den dyraste buketten först, en rundbunden/luftig. I den är det 20 tulpaner i vitt och orange, två papyrus, en agapanthus och en manchett av sallall.


Samma bukett från ovan:


Läraren tyckte att buketten var väldigt bra bunden vilket var mitt främsta mål (inte helt lätt att binda tulpaner) men den blev kanske inte tillräckligt "vårlik" i hennes ögon. Hon tyckte dessutom att papyrusen (det barrlika) och agapanthusen (de vita blommorna) skulle ha passat bättre på höjden, i t ex en nivåbukett. Det kanske är sant men jag tycker att tulpaner i sig är väldigt "våriga" och agapanthus påminner ju lite om snödroppar som kommer upp ur snön tidigt på våren. Nåväl, min bukett såg lite tam ut i jämförelse med de andras som hade blandat flera olika blommor i starka nyanser. Lite gladare kunde det nog ha varit för att få en uppiggande effekt men å andra sidan har tulpanerna inte slagit ut ännu och för mig som bor uppe i Norrland känns kanske inte våren fullt lika "blommig" som här nere ...

Här är avtackningsbuketten som jag valde att göra i nivå eftersom jag hade en rätt så begränsad budget.

 

Det är en rostfärgad lilja, limefärgade rosor, lite kryss, tikki, stålgräs och ett monsterablad. Jag tyckte att den kändes maskulin. Blev inte helt nöjd med resultatet men spiralen sitter där den ska. Det börjar kännas lättare att binda buketter nu. Det är svårt att göra snygga nivåbuketter men det går framåt i alla fall. Efter lunch fick vi lära oss olika trådtekniker och öva på snabbtextning.

Julia

1 kommentar:

  1. Vilka fina arrangemang du får till! Du kommer ju vara en stjärna på det här när du är klar! =)

    SvaraRadera