måndag 8 mars 2010

Tillbaka på skolan

Då var jag tillbaka på skolan igen. Första halvan av dagen var lite seg men på eftermiddagen fick vi äntligen jobba lite med blommor. Först skulle vi göra en stor, luftig, rundbunden bukett:

 

Jag gjorde en bukett i rött/orange/gult. Det är anastasia, germini, achillea, asclepias (orange sidenört) och crocosmia (de som sticker upp) i buketten. Som manchett har jag använt bergpalm och plumosus. Det blev tillräckligt med luft i buketten men den blev inte tillräckligt hårt bunden. Jag måste också tänka på att skydda germinin om jag har den ytterst, annars är risken stor för klämskador. 

Sedan fick vi göra egna bud till varandra (vi skrev lappar som vi sedan bytte). Jag skulle göra en nivåbukett för 250-300 kr till en kille som fyllde 30 år. Den var från hans bästa vän och skulle vara harmonisk, glad och vänlig. Det var svårt att förmedla alla dessa känslor men jag blev rätt nöjd till slut. Här kommer ett par bilder på buketten, upprätt och liggande:

  

 

Jag tog prärieklocka (eustoma), viburnum (gröna bollar), germini, alstroemeria, hypericum, trollpil, sallall och bergpalm. Helt klart den bästa nivåbuketten jag har gjort hittills :-)! Priset landade på 275 kr så det var inom min budget. För övrigt är jag besviken på skolans föreståndarinna som inte låter mig delta i ikebanakursen på skolan nu på torsdag :-(. Den är tydligen bara för eleverna som går fördjupningen. Ska försöka titta lite i alla fall. Jag får ta privatlektioner i ikebana istället.

Julia

2 kommentarer:

  1. Wow! Gillar verkligen nivåbuketten, den gjorde du bra!!

    SvaraRadera
  2. Tack, vad roligt att du tycker det! Det går framåt i alla fall.

    SvaraRadera